viernes, 3 de enero de 2014

Article d'opinió de COED

El poder de la paraula

A través de la paraula podem comunicar-nos, expressar , informar , exigir , convèncer ... Una part important del que rebem ens arriba a través de la paraula, un dels canals més importants de comunicació .
Els bons oradors són capaços de provocar canvis en els pensaments dels receptors , és per això que difícilment un polític sense la capacitat de transmetre a través de la paraula , pot tenir èxit . També en el camp de la formació i l'educació, la paraula és un element imprescindible per transmetre missatges i coneixements .
La paraula pot tenir una expressió escrita i també oral. L'oral pot anar acompanyada d'altres recursos comunicatius com l'expressió gesticular, la mirada, la posició del cos... tot allò que podem anomenar comunicació no verbal, que de manera indirecta intervé i influeix en la comunicació oral i en el poder del missatge que enviem amb paraules .
D’altra banda, l’escrita té el poder dels recursos literaris que ajuden a que allò  expressat tingui més força, o bé, una significació especial .
La paraula ha anat canviant al llarg de la història , sempre ha respost al moment social i cultural , ja que és flexible i evoluciona al mateix temps que la societat i al ritme que els grups humans d'aquesta societat van marcant.

La base del procés d’una societat i el seu bon desenvolupament és la comunicació, per això es tan important fer un bon ús d’aquest recurs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario